Денови на култура

Денес во рамките на "" Денови на култура" во Домот на културата во Илинден се одржа 25,-то издание на Литературното матине за деца. По тој повод Комисијата составена од угледни писатели обра три песни од ученици кои учествуваа на распишаниот Литературен конкурс на тема : "Мојата татковина " .
Ученици кои добија дипломи за освоена прва, втора и трета награда се:
1.Меланија Стојановска - прва награда 8-1 одд Ментор : Андриана Митевска
2.Матеа Станисавовска - втора награда 9-1 одд Ментор : Mирјана Радуловиќ
3.Тамара Ивковска - трета награда 8- 2 одд
Комисијата ги пофали и останатите ученици кои учествуваа на овој Литературен конкурс со надеж дека во наредните години успеси ќе постигнат и останатите ученици кои беа само пофалени.

Галерија