social image
НАШЕТО УЧИЛИШТЕ
Општинското основно училиште „Браќа Миладиновци“ се наоѓа во с.Миладиновци,Општина Илинден. Нашето училиште е училиште со еднакви можности за раст и развој!
НАШАТА МИСИЈА
Нашето еко - училиште е пријатно катче за стекнување знаења, воспитување и толеранција помеѓу учениците, родителите и вработените.
НАШАТА ВИЗИЈА
Подобри услови за работата на училиштето,унапредување на мултикултурната соработка и помагање на учениците од социјално ранливите категории, ќе создадеме квалитетна клима за работа и ќе го подобриме училишниот успех.

ОПШТИНСКО ОСНОВНО УЧИЛИШТЕ
БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ

OОУ” Браќа Миладиновци” с. Миладиновци се наоѓа во општина Илинден. Во состав на централното училиште работат две подрачни училиште во селата Текија и Мршевци.

Развојниот пат на училиштето може да се каже дека минува низ две етапи и тоа: првата од 1939 година, вторатаод 1957 година, па до денес. Училиштето “ Браќа Миладиновци” с. Миладиновци, работи во три објекти и тоа, централно училиште во с. Миладиновци и две подрачни училишта во с. Мршевци и с. Текија.

Известувања и вести

АКТИВНОСТИ

Безбедно користење на интернет

E-safety

Прочитај повеќе

Отворен час на утринска програма

Изборен предмет - Готвење

Прочитај повеќе

Интеркултурна размена во Троген, Швајцарија

Реализирана посета на ученици во детско село Песталоци, во Троген, Швајцарија

Прочитај повеќе

Општински натпревар по биологија

Одржан општински натпревар по биологија

Прочитај повеќе

Општински натпревар по математика

Натпревар по математика

Прочитај повеќе

Spelling Bee / Натпревар по спелување за предметна настава

Натпревар по спелување на англиски јазик за учениците од предметна настава

Прочитај повеќе

Пакетчиња и подароци за најмалите

Пакетчињата донација од општествено одговорната компанија ОКТА за учениците од прво до трето одделение

Прочитај повеќе

Новогодишна приредба

Низ игра и песна и посакуваме добредојде на Новата година

Прочитај повеќе

ВАЖНО - АПЛИКАЦИЈА ЗА ИНТЕРКУЛТУРНА РАЗМЕНА

ПРОЕКТ БЕЗБЕДНА УЧИЛИШНА СРЕДИНА

Прочитај повеќе